Otkrijte kulinarske tajne profesionalaca uz C kolekciju kuhinjskih saveta i trikova. Od tehnika koje štede vreme do trikova koji poboljšavaju ukus. Predstavljamo najbolje trikove u kuhinji koji će da Vam pomognu da se ne mučite oko nekih stvari sa kojima se svakodnevno susrećemo kada kuvamo.
Unapredite svoje veštine kuvanja i oslobodite svog unutrašnjeg kuvara!
Imamo tri fantastična načina kako da napravimo najviše od ostataka šargarepe, koju verovatno imate u frižideru. Pesto od listova šargarepe - nemojte da bacate listove od šargarepe sa vrha! Unmesto toga transformišite ih u živahni i ukusni pesto.
Čips od oljuštene šargarepe - sledeći put kada ljuštite šargarepu razmislite dva puta pre nego što bacite ostatke od ljuštenja. Možete ih pretvoriti u hrskavi čips od šargarepe!
Pašteta od šargarepe - dodajte svojim ostacima od šargarepe luksuzni sjaj kreiranjem jedinstvene paštete od šargarepe.
Ovaj kuhinjski trik prenosi se generacijama i nikad nije "omanuo„.
Da biste sprečili vodu da pokipi pri kuvanju, stavite varjaču na šerpu i sigurni ste od prekomernog ključanja!
Drvene površine upijaju sve neprijatne mirise, a posebno daska za sečenje. Ukoliko vam je ovo svakodnevni problem pogledajte današnji trik u kuhinji koji smo vam spremili.
Ubrzajte seckanje u kući uz pomoć obične seckalice za jaje! Koristite ovu malu i praktičnu spravicu da biste dobili jednake komade mekanog voća i povrća!
Lako je zar ne?
Nema više problema sa odvajanjem žumanceta! Predstavljamo vam mali trik koji će vam uštedeti vreme u kuhinji!
Polupajte jaje u tiganju
Uz pomoć plastične flaše izvucite žumance
Neka vaše kulinarske čarolije počnu!
Niko ne voli ostatke ljuske od kuvanog jajeta. Stavite kuvano jaje u teglu sa vodom, promućkajte i imaćete besprekorno oljušteno jaje za doručak!
Uverite se i sami!
Tvrd maslac može znatno odužiti vaše vreme provedeno u kuhinji. Da biste ubrzali otapanje maslaca, dovoljno je da ga poklopite par minuta sa toplom posudom i ova namirnica je spremna za vaše đakonije!
Vratite svežinu bajatom hlebu u samo 3 koraka!
Prelijte hleb vodom
Utrljajte vodu u veknu
Stavite hleb da kratko odstoji u blago zagrejanoj rerni
Upravo ste osvežili ustajalu veknu!
Vreme je za sveže recepte i salate, a uz ovaj mali trik izbeći ćete neprijatnu gorčinu svežeg krastavca:
Isecite vrh krastavca
Protrljajte krastavac isečenim vrhom Spremni ste!
Spremni ste!
Stiže nam leto i sezona osvežavajućih pića! Sa ovim trikom imaćete savršene listiće nane koje možete koristiti u koktelima, sladoledima ili voćnim frapeima!
Dovoljno je da stabljiku nane provučete kroz rupu na rendalici i spremni ste!
Poširano jaje je jedno od najvećih kulinarskih umeća, ali nije ga uvek najlakše napraviti. Može da se razlije i mnogi misle da moraju da budu napredni kuvari da bi ga napravili kako spada. Ali to nije tako - pratite ovaj jednostavan trik i postanite kuhinjski mađioničar.
Koraci:
Poslužite ga sa nekim finim hlebom ili ga jedite samo
Vaši klinci će ih obožavati, a vaši prijatelji na zabavi će se oduševiti! Obogatite vašu jutarnju doručak rutinu sa ovim malim trikom za koktel viršle!
Nabodite viršle na štapiće i blago ih zarežite nožem spiralno sa svih strana.
Stavite viršle da se bare i na kraju izvucite štapić.
Isti trik "radi" i sa prženim viršlama!
Svaka moderna domaćica u kuhinji ima svog "pametnog" pomoćnika! Zaštite vaš telefon prilikom kuvanja i uživajte u našim receptima!